Dank je wel

om op de paadjes te blijven en geen planten te beschadigen

Molly en Polly zijn 2 wollige  zussen. Ze zijn de oudste schapen op onze boerderij. Ze hebben elk al verschillende lammetjes gekregen. Polly is de beste moeder van de twee, maar Molly is het best in de omgang met mensen. Met andere woorden, ze zijn onmisbaar op Maïsterplan. We doen zelfs teambuildingsactiviteiten met hen omdat ze zo goed aan ons gewend zijn.

In de eerste plaats is de boerderij van Maïsterplan een biologisch akkerbouwbedrijf.  Dat wil zeggen dat wij heel wat gewassen laten groeien op onze akkers, zoals maïs, baktarwe, bakrogge, mengteelten van triticale en veldbonen, maar ook bloemen- en wilde grasstroken voor de diversiteit. We houden ervan om in harmonie met de natuur te boeren. Daarom telen we ook onze eigen biologische groenten in onze Pluktuin Plukbaar en houden we een beperkt aantal dieren voor eigen vleesproductie.

Onze moederdieren, zoals Molly en Polly blijven leven. Zus Dolly was helaas een ander lot beschoren.  Telkens wanneer ze moeder werd, verstootte ze haar lammetje, waardoor wij het zelf moesten opvoeden met de fles. Wat na de geboorte wel 5 flesjes per dag is. Sommigen onder jullie zullen zich het verhaal van onze Rambo wel nog herinneren.

Maar nu is de vraag:

Hoe heet een verstoten lam dat opgevoed wordt met de fles?

Beleef Maïsterplan op z’n best!